visby ringmur Sveriges världsarv

Visby - Ett världsarv i Sverige


Visby ringmur, ruiner och Medeltidsveckan Gotland

visby ringmur

Välkommen till denna uppdaterade retro-sajt!

webbplats
  Start    Medeltidsveckan   Visby stad   Visby uppbyggnad   Visby ringmur   Slaget 1361   Bilder   Karta Gotland
This page in English        Este página en Español
 visby ringmur gotland

 Visby harr en muromgärdad innerstad med rosor, ruiner, smala kullerstensgator, ett brett utbud av mysiga restauranger, marknader och naturligtvis själva ringmuren: Visby var tidigare en Hansestad på Gotland. Hansan styrde Visby i hundratals år under medeltiden, och staden brukar ibland kallas "navet i havet", då en mycket stor del av handeln under medeltiden skedde via Visby med allt vad tullar betydde för stadsbornas rikedom. Senare tog Lübeck över denna roll. Idag är Gotland ett populärt resmål för turister.
 Upptäck skönheten i denna medeltida stad i Sverige. Titta på bilderna i fotogallerierna, eller läs om tillväxten av Visby som skedde så smått under vikingatiden.  Staden Visby valdes 1995 av UNESCO till ett av världsarven. Medeltidsveckan Gotland är ett medeltida evenemang med tusentals deltagare, och här visar vi Medeltidsveckan i bilder. Medeltidsveckan är det största medeltida evenemanget i Nordeuropa.


medeltidsveckan Author: Göran Smitterlau
  medieval week
gotland

medieval week
Du får en hel del vibbar när du besöker Visby på grund av alla restauranger, pubar, ruiner, rosor och 200 medeltida byggnader. Och inte långt från staden finns stora sandstränder och intressant natur. Staden och landsbygden har en hel del hotell med bra standard, ibland dyra inom Visby. Det är också möjligt att hitta billiga vandrarhem över hela ön om din plånbok inte är tillräckligt tjock, eller du kanske har vänner som bor i detta sommarparadis.
Ett litet tips: Under en hel vecka (v32) i augusti klär sig folk i kläder så tidstroget medeltiden som möjligt, år 1361. Men Medeltiden är lång, åren 1050-1525. Visby ringmur gör Medeltidsveckan ännu bättre. Staden ger intryck av att du har tagit ett långt steg tillbaka i tiden. Av många städer i Sverige är den här staden kanske den vackraste. På Gotland finns 92 stenkyrkor i bruk, många av dem byggda på 1100- och 1200-talet. Det finns många ruiner i Visby samt 3 ödekyrkor på landet. Dessutom tillkommer ett antal kastaler, tornliknande försvarsbyggnader, invid vissa av kyrkorna. Bilderna kommer kanske att inspirera dig till något kreativt.Visby
  medeltidsveckan gotland
gotland
   

Gotland är en mycket populär plats för turister under sommaren från hela världen. Befolkningen på Gotland är bara 60 tusen, men kan välkomna turister många gånger fler under sommartiden. Förutom Visby med sin stadsmur, rosor och ruiner har landsbygden mycket att erbjuda turister; stränder, restauranger, campingar, ön Fårö med raukar och ... trevliga människor.
Bästa sättet att ta sig till Gotland är med färja. De är inte lika stora som Titanic, men de är stora. En av färjorna kan ta dig till Gotland på 3 timmar och 20 minuter. Under tiden kan du koppla av med en bok. Det finns flyg från olika destinationer, mestadels Arlanda och Bromma flera gånger dagligen. Sommartid finns flyg från ett flertal destinationer. Klicka på "Karta Google" så får du mer information.

sweden
   
webbplats
 
  Boende Gotland   Karta Google   Karta Visby   Länkar   Utbyta länkar   Battle of Visby  

Medeltidsveckan

Medeltidsveckan i bilder, Visby

medeltidsveckan visbygotlandsweden

Unesco

Unesco:s sidor om Visby, en världsarvsstad.

gotlandmedeltidsveckan
Copyright © 2002 visbysweden.com Tjelvarvägen 18, 62142 Visby, Sweden Mobil: +46-735-057919 Startad februari 2002