karta raukar gotland

Karta över Gotland

Ställen du inte bör missa.

Sevärdheter  gotland
Hem  Medeltidsveckan  Visby stad  Visbys utveckling  Ringmur  Kriget 1361  Bilder  Meny Visby  Karta Gotland  Om  Länkar
This page in English         Este página en Español
mapgotland

Fårö - En ö med annorlunda natur än huvudön, känd för sina raukar i kalksten, badstranden Suderstrand, alla får (kallas lamm och lammungar på gotländska) och vindpinade träd som enar. Upplev synen av vindkvarnar och hus med halmtak.

gotland

Tingstäde
- Ett samhälle vid sidan av ett träsk, var i man hittat ett gammalt försvarsverk i trä. Träsket är också öns största tillgång för dricksvatten.

gotland

Slite - Gotlands största samhälle som är helt beroende av cementindustrin.

gotland

Visby
- den enda staden på Gotland. Titta på sidan om Visby och dess sevärdheter. "Karta över Visby 'innanför murarna'".
Söder om Visby finns några sandstränder, den mest kända är Tofta strand med 10.000 besökare en solig dag.

gotland

Klintehamn - Gotlands näst största samhälle. Sydväst om ön finns Stora- och Lilla Karlsö med tordmulor och sillgrisslor på klipporna. Båda öarna är naturreservat.

gotland

Hemse - Kommersiellt center för den södra delen av Gotland.

gotland

Ljugarn - Östra och södra delarna av Gotland har en mycket speciell natur, och sydöstra delen av Gotland hittar du raukar i Folhammars raukområde. Ljugarn är en mycket populär plats för turister.

gotland

Hoburg and Holmhällar have stone rocks with "rauk" fields. The sites are south of Burgsvik, and here are very good restaurants with local dishes.

gotland

Kräklingbo: För den som är riktigt kräsen finns en 5-stjärning restauranr som lokala och unika rätter och fint vin. Namnet är Krakas Krog. Då behöver du en bilkarta. Du bör vara beredd att betala för en övernattning, men det är få rum ;-).The place is pretty close to Ljugarn.

gotland

Gotland har 92 stenkyrkor, de flesta byggda under tidig medeltid (1050-1525), så många "socknar" (byar) finns inte med på denna stiliserade karta över Gotland. Huvudön är 125 km lång och 52 km bred. Det översta lagret av kalksten bildades under Silurtiden för c:a 400 milj. år sedan.

Author: Göran Smitterlau
Copyright © 2002 visbysweden.com Tjelvarvägen 18, 62142 Visby Mobil: +46-735-057919 Startad November 2002