Hem  Medeltidsveckan  Visby stad  Visbys utveckling  Ringmur  Kriget 1361  Bilder  Meny Visby  Karta Gotland  Om  Länkar
This page in English         Este página en Español
mapgotland

Fårö - En ö med annorlunda natur än huvudön, känd för sina raukar i kalksten, badstranden Suderstrand, alla får (kallas lamm och lammungar på gotländska) och vindpinade träd som enar. Upplev synen av vindkvarnar och hus med halmtak.

gotland

Tingstäde
- Ett samhälle vid sidan av ett träsk, var i man hittat ett gammalt försvarsverk i trä. Träsket är också öns största tillgång för dricksvatten.

gotland

Slite - Gotlands största samhälle som är helt beroende av cementindustrin.

gotland

Visby
- den enda staden på Gotland. Titta på sidan om Visby och dess sevärdheter. "Karta över Visby 'innanför murarna'".
Söder om Visby finns några sandstränder, den mest kända är Tofta strand med 10.000 besökare en solig dag.

gotland

Klintehamn - Gotlands näst största samhälle. Sydväst om ön finns Stora- och Lilla Karlsö med tordmulor och sillgrisslor på klipporna. Båda öarna är naturreservat.

gotland

Hemse - Kommersiellt center för den södra delen av Gotland.

gotland

Burgsvik - Omgivningen, speciellt söder om samhället, har en speciell natur. Längst söderut finns rauken Hoburgsgubben i ett landskap som delvis liknar Fårö.

gotland

Gotland har 92 stenkyrkor, de flesta byggda under tidig medeltid (1050-1525), så många "socknar" (byar) finns inte med på denna stiliserade karta över Gotland. Huvudön är 125 km lång och 52 km bred. Det översta lagret av kalksten bildades under Silurtiden för c:a 400 milj. år sedan.

Author: Göran Smitterlau
karta
Copyright © 2002 visbysweden.com Tjelvarvägen 18, 62142 Visby Telefon: +46-735-057919 Start november 2002
gotland