Hem  Medeltidsveckan  Visby stad  Visbys utveckling  Ringmur  Kriget 1361  Bilder  Meny Visby  Karta Gotland  Om  Länkar
This page in English         Este página en Español


La semana medieval

Visby är en världsarvsstad och en populär plats för turister under sommaren. Flera evenemang finns under dessa veckor på Gotland ; musik- och dansfestivaler, Medeltidsveckan, sportevenemang, et cetera. Staden har många välbesökta restauranger liksom barer, samt krogtätast i Sverige. Stränderna ligger nära Visby.

 Den största attraktionen är Visby ringmur med sina 27 marktorn. 9 sadeltorn mellan marktornen finns fortfarande kvar. Visby kallas 'Rosornas och ruinernas stad'. 1995 valdes Visby av UNESCO till en av jordens världsarvsplatser.

Stora och Lilla Karlsö är två öar på västra sidan om Gotland, vilka är klassificerade som naturreservat. På öarnas klippkanter finns tusentals sillgrisslor och tordmular. 

 Fotosidorna innehåller bilder från Medeltidsveckan i Visby. Förutom i Visby finns många intressanta medeltida evenemang runt om på Gotland. Många socknar bidrar till att göra Medeltidsveckan till den största medeltidsfestivalen i norra Europa. Hundratals bilder från Visby: Medeltidsveckan, Visby ringmur, rosorna, ruinerna klädda in murgröna och botaniska trädgården.

  

 Det är år 1361 och medborgarna i Visby höll på med sina vardagliga bestyr. Vad dom inte visste, var att kung Valdemar Atterdag av Danmark och hans soldater var på väg till ön. Gutarna hade fått besked av den svenske kungen att öland var besatt av danskarna...."
   Läs den spännande historien om Gotland 1361 och bakgrunden till Medeltidsveckan

 


Author: Göran Smitterlau

   

Copyright © 2002 visbysweden.com Tjelvarvägen 18, 62142 Visby Telefon: +46-735-057919 Start februari 2002